Özel sektör istifa dilekçesi örneği sayesinde, kendinize ait bir istifa dilekçesi hazırlayabileceksiniz. Bu örneği sizlere daha iyi anlatabilmek için word dosyası halinde de hazırladık. İsterseniz bilgisayarınıza indirip bakabilirsiniz.
Büyük hayaller ve umutlar ile başvurduğumuz işten bir gün gelip ayrılmak isteyebiliriz. Sanmayın ki işten ayrılmak isteyen bir tek siz varsınız, sizin gibi bir çok insan her gün işten ayrılmayı düşünüyor. İşten ayrılmayı düşünüyor olabilirsiniz ancak bu durum, ”Ben işten ayrıldım artık gitmeyeceğim” demekle olmuyor. Bu işi resmiyete döküp, iş ile olan bağlantınızın sonlandırılması gerekmektedir.
Burada ise devreye, insan kaynaklarına ve müdüre vereceğiniz istifa dilekçesi giriyor. Bunu hazırlayabilmeniz için istifa dilekçesi nasıl yazılır? Bunu bilmeniz gerekiyor. Detaylı şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız ve örnekle anlattıklarımızı somut hale getireceğiz. Siz de bu örnekten yararlanarak kendi dilekçenizi hazırlayıp gerekli birimlere sunabileceksiniz. Bu şekilde resmi işlemleri tamamlandırmış olacaksınız.
Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar
İşten ayrılmaya kesin karar verdiyseniz, geriye yapmanız gereken bir şey kalıyor. O da dilekçeyi hazırlamak. Elinize bir kağıt alıp, işten ayrılmak istiyorum yazdığınızda bu bir dilekçe olmuyor. Bu sebeple bu konu hakkında daha bilgili olmalısınız. Bu durum önem verilmesi gerekilen bir durum. Sizlere madde madde nelere dikkat etmeniz gerekiyor onlardan söz edeceğiz. Gelin birlikte nelere dikkat etmelisiniz bakalım.
- a4 çıktısı olarak almalısınız. Sakın el yazısı ile yazmaya kalkmayın.
- Yazı boyutunuz 12 olsun, başlık ise 14 olabilir.
- Yazı şekliniz ise News Time Roman olabilir.
- Yazınızı bilgisayardan yazarken, kağıttaki sağda solda ve en üstteki boşluklara dikkat etmelisiniz.
- Yazım kurallarına dikkat etmelisiniz.
- Renkli yazı kullanmamaya özen gösterin.
- Kötü ve eleştirel ifadelerden kaçının.
İstifa Dilekçesinde Olması Gerekenler
Dilekçede sizlere ait bilgilerin yer alması gerekmektedir. Bu bilgilerin kağıtta nerede yer alması gerektiğinden de söz edeceğiz.
- Dilekçenin verileceği tarih: Kağıdınızın sağ üst kısmında bu tarih yer almalıdır.
- Dilekçeyi kime teslim edeceksiniz, o kurumun adı ve ardından ”insan kaynakları” var ise insan kaynakları diye yazılmalı, eğer yok ise ”müdürüne” gibi ifade kullanılmalı. (XX Şirketinin İnsan Kaynaklarına), (XX Şirketinin Müdürlüğüne)
- İşe başladığınız tarih: Yazınızın içerisinde mutlaka iş başlangıç tarihini belirtmelisiniz.
- İstifa durumunuzu belirten yazı: Yazdığınız yazıyı okuyan insan, istifa etmek istediğinizi kesin olarak anlamalıdır. Bu sebeple ”İstifa etmek istiyorum” kelime grubunu mutlaka kullanmalısınız.
- İşi bırakma tarihi: İşi sonlandırmak istediğiniz tarih de, yazınızda bulunmalı.
- Adınız, soyadınız, TC kimlik numaranız ve siz ait iletişim bilgisi: sol alt köşede bulunmalıdır.
- İmza: İstifa etmeyi belirttiğiniz yazı kısmının sağ alt bölümünde imzanız mutlaka olmalıdır.
Bu belirttiklerimi, örnek üzerinde daha iyi anlayabileceksiniz.
Dilekçeyi Ne Zaman Teslim Etmeliyim?
Etik açıdan işten ayrılmadan önce bu dilekçeyi vermek doğru olacaktır. Bu süreç içerisinde ise firma yerinize çalışacak birisini bulabilir. Direkt olarak dilekçeyi verip, diğer gün işe gelmemek doğru olmayacaktır. Yerinize işçi bulabilmelerine müsade etmeniz güzel bir davranış olacaktır. Fakat firma bunu kullanmaya çalışırsa, siz de gerekeni yaparsanız.
İstifa Dilekçesi Örneği
(Tarih)xx/xx/xx (Sağ tarafta olacak)
XXX Şirketi İnsan Kaynakları Müdürlüğüne
Firmanızın bünyesinde 12/12/2008 tarihi itibari ile başlamış olduğum ‘Güvenlik Görevlisi’ görevinden 04/04/2009 tarihi itibari ile istifa etmek istiyorum. Çalıştığım süre içerisinde her türlü desteği maddi ve manevi yönden aldığım için teşekkür ederim. İstifamın kabulünü ve gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla…
İmza
Ahmet Ekin
TC kimlik no
İletişim Bilgisi (Telefon numarası veya mail)
Adres
Word Dosyası Halinde İsteyenler
Dilekçeyi word halinde de hazırladık. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Word halinde indirmek istiyorsanız tıklayınız
Hazırlamış olduğumuz örnekler sayesinde kendi dilekçenizi hazırlayabilirsiniz. Nasıl yazılacağı hakkında da detaylı bilgileri sizlere aktardık.
İstifa nedeninizi belirttiğiniz kısımda karşı tarafı eleştirmemenizi tavsiye ediyoruz. Ne kadar kötü bir şekilde işten ayrılırsanız ayrılın, kötülemenin ve kötü ifadeler ile istifa ettiğinizi belirtmenin sizlere hiç bir şey katmayacağını belirtmek isteriz. Bir diğer iş başvurusu yaptığınız yer sizden referans göstermenizi isteyebilir. Bu durumda ise eğer eski çalıştığınız yerin gerekli birimleri sizlere referans olursa çok etkilenirler. Bunları düşünerek dilekçenizi hazırlamanız da fayda olacaktır.
İlginizi çekebilecek konular