Android’de Uygulama Klasörü Nasıl Oluşturulur?

Android cihazlarınızda uygulamalarınızı düzenli tutmak için klasörler kullanmanız gerekiyor. Bu yazıda, Android’de uygulama klasörü nasıl oluşturulur, bu klasörler nasıl yeniden adlandırılır, uygulama klasörüne bir uygulama nasıl eklenir ve çıkarılır ve oluşturulan uygulama klasörü nasıl silinir anlatacağız.

Android’de Uygulama Klasörü Nasıl Oluşturulur?

Android’de uygulama klasörü oluşturmak için en az iki uygulama seçmeniz ve bunları bir araya getirmeniz gerekiyor. Uygulama ekranınızı açın ve klasör oluşturmak istediğiniz ilk uygulamaya bir açılır menü görünene kadar dokunun ve basılı tutun. Parmağınızı kaldırmadan uygulamayı sürükleyin ve klasör yapmak istediğiniz diğerinin üzerine bırakın. Bu, içinde her iki uygulamanın da bulunduğu bir klasör oluşturacaktır. Klasörünüze daha fazla uygulama eklemek için ekleyeceğiniz uygulamayı bu klasörün üzerine sürükleyip bırakmanız yeterlidir.

Android’de Uygulama Klasörünü Yeniden Adlandırma

Bazı Android telefonlar, dahil edilen uygulamalara bağlı olarak ana ekran klasörüne otomatik olarak bir ad atar. Dilerseniz bu klasör adını isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Klasörünüze özel bir ad vermek istiyorsanız, klasörü açmak için simgesine dokunmanız ve ardından yeniden adlandırmak için ada dokunmanız yeterlidir. Klasörünüz için yeni bir ad yazdıktan sonra Onay İşareti’ne dokunun. Klasörünüz şimdi yeni adı kullanacaktır.

Bir Uygulamayı Android Klasöründen Kaldırma

Bir klasörden bir uygulamayı kaldırmak da oldukça kolay yapılmaktadır. İçindeki tüm uygulamaları görebilmek için klasöre dokunun. Ardından, kaldırmak istediğiniz uygulamayı klasörden sürükleyin ve ana ekranınızdaki klasörün dışına bırakın. Uygulama klasörden kaldırılacak ve ana ekrana taşınacaktır.

Android’de Uygulama Klasörü Nasıl Silinir?

Android’de oluşturulan bir klasörü silebilmeniz mümkün. Ancak bunun için klasör içindeki uygulamaları klasör dışına sürüklemeniz gerekir. Kaldırmak istediğiniz klasöre dokunun. Ardından her uygulamayı klasörün dışına sürükleyin. Tüm uygulamalarınızı klasörden çıkardıktan sonra klasör kaybolacaktır. Bir klasörü silmenin başka bir yolu da, klasöre dokunup basılı tutmak ve ardından onu Kaldır seçeneğine sürüklemektir. Bu, klasörü ve içindeki tüm uygulamaları ana ekranınızdan kaldıracak, ancak bunları yine de uygulama çekmecesinde bulabileceksiniz.

Android’de Dosya Klasörü Nasıl Oluşturulur?

Yazımızın bu kısmına kadar anlattıklarımız uygulamalar için ana ekrana nasıl klasör ekleneceği ile ilgiliydi. Peki müzik, video ve belgeler dahil olmak üzere Android’deki dosyalarınızı yönetmek için bir klasör oluşturmak isterseniz ne olur? Bunun için dosya yöneticisi uygulaması ile bir klasör oluşturmanız gerekir. Bu klasörü oluşturduktan sonra, ona herhangi bir türde dosya ekleyebilirsiniz. Başlamak için telefonunuzdaki dosya yöneticisi uygulamasını açın. Ardından, yeni bir klasör oluşturmak istediğiniz dizine (dahili depolama veya SD kart) gidin. Tercih ettiğiniz dizine girdikten sonra sağ üst köşedeki üç noktalı menüye (…) dokunun ve Yeni klasör ekle’yi seçin. Klasörünüz için bir ad girin ve Klasör Oluştur’a dokunun. Klasörünüz şimdi oluşturuldu. Artık dosyaları yeni klasörlerinize kaydedebilir veya taşıyabilirsiniz.

Android’de uygulama klasörü oluşturma limiti yoktur. Dilediğiniz kadar klasör oluşturabilirsiniz. Bu yöntemlerle artık Android cihazınızdaki uygulamaları ve dosyaları daha kolay yönetebilirsiniz.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Articles: 8149

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş kingroyal giriş kingroyal meritking meritkingadres.com
deneme bonusu veren sitelerGelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler