Bellini Kokteyl Nasıl Yapılır?
Bellini kokteyl, İtalya’nın Venedik şehrinde Cipriani tarafından 1934 ila 1948 tarihleri arasında bulunduğuna inanılan ve eşsiz pembe rengi ile dikkat çeken ve en sevilen alkollü kokteyllerden biridir.
Bellini Kokteylinin Tarihi
Günümüzde tüm dünya tarafından kabul görmüş ve en sevilen alkollü kokteyllerden biri haline gelen Bellini kokteylinin üretildiği yıllarda mevsimsel bir spesiyal olarak servis edilmeye başlanmıştır.
Bellini Kokteyl Nasıl Yapılır?
Bellini kokteyl en kolay kokteyllerden biridir. Gerekli malzemeler 2 adet olgunlaşmış şeftali ya da konserve, süzülmüş halde 4 yarım şeftali, 10 g limon suyu, 40 g şeker, 100 g buz küpü, 60 cl şampanya ya da köpüklü şarap şeklindedir. Bellini kokteyl tarifinin en önemli etkenlerinden biri şiddetli şekilde karıştırılmamasıdır.
Bellini Kokteylinin Hikayesi
Bellini kokteyli 1930 ila 1940’lı yıllarda üretilmeye başlanmış ve üreticisinin adını Giuseppe Cipriani olduğu bilinmektedir. Orijinal tarifinde yalnızca köpüklü İtalyan şarabı kullanılan bu kokteylın, günümüzde şampanya ya da başka köpüklü şaraplar kullanıldığı da görülmektedir.
Bellini Kokteyl Günün Hangi Saatinde Tercih Edilir?
Bellini kokteyl özellikle yaz aylarında yaygın olarak tercih edilen bir içecektir ve akşam yemeklerinin ardından tüketilmesi önerilir.
Bellini Kokteyl Nasıl Servis Edilir?
Bellini kokteyli, buzlama veya soğutulmuş kadehlerde servis edilmelidir. Orijinal tarife bağlı kalarak yapılmak isteyenlerin beyaz şeftali püresi kullanmaları gereken bu tarif zaman içerisinde oluşturulan varyasyonlarını da farklı şeftali türleri ve farklı alkol türleri karıştırılarak da elde edilmiştir.
Bellini Kokteyl Alkolsüz Yapılır Mı?
Bellini kokteyl alkolsüz olarak da yapılabildiği için tercih edilen bir içecek olarak bilinmektedir. Alkolsüz olarak hazırlamak istediğiniz Bellini kokteyl tarihinde şampanya ya da şarap yerine sade gazoz ya da tonik tercih edebilirsiniz.