Kılçıksız Balık İsimleri – Kılçıksız Balıklar Hangileri

Balık eti, insan sağlığına pek çok fayda sağlayan önemli bir kaynaktır. Ancak insanlar genellikle yemeklerinde balık kullanırken kılçıksız balık isimlerini tercih etmektedirler. Bizler de sizlere kılçığı en az olan veya ayıklaması kolay olan balıkları öneriyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki kılçık, balığın iskelet yapısının bir parçasıdır ve kılçıksız bir balık bulmak mümkün değildir. Ancak balığın küçük kılçıkları olan çeşitleri de ayıklamak kolaydır ve bu nedenle kılçıksız balık olarak tüketilebilirler.

Kılçıksız Balıklar Hangileri?

https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2015/10/mezgit.jpg

Mezgit

Çipura

https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2015/10/mezgit.jpg

Alabalık

Somon balığı

https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2015/10/mezgit.jpg

Edinilen bilgilere göre, tüketicilerin favori balıkları arasında yer alan soğuk su balığı somon çoğunlukla Norveç’ten ithal edilmektedir. Omega 3 açısından oldukça zengin olan bu lezzetli balık, içeriğindeki kılçıksız, etli ve yağlı yapısıyla hem besleyici hem de doyurucu bir özellik taşımaktadır. İnceleme sonucunda, somon balığı tüketenlerin sayısında belirgin bir artış görüldüğü belirtilmektedir.

Balıklar kendi içerisinde farklı türlere ayrılır. Kabaca bu türler; kıkırdaklı ve kemikli balıklar, akciğerli balıklar ve fosil balıklar olarak sınıflandırılabilir. Dünya denizlerinde ve okyanuslarında çeşitli yaşam ortamlarına sahip olan bu türler arasında en az rastlananı ise, çenesiz balıklar olarak bilinirler.

Kılıç Balığı İle Akrabayız: MarlinKılıç gibi üst çenesi ve lacivert-siyah sırt rengi ile tanınan kılıç balığı, atlas okyanusunda Bermuda civarında yaşayan akrabası Marlin’den ayrılır. Pişince pembemsi et rengi, kafadan kuyruğa kadar uzanan sırt yüzgeci ve yassı üst çenesi ile kendisini belli eder.Tekir, Barbunyaya BenzerTekir, hem görünüş hem de yakın akrabalığı nedeniyle barbunyaya çok benzer. Ancak, tekir, bütün denizlerimizde avlanabilen bir balıktır. Karadeniz ve Marmara’da avlananlar genellikle 6 ila 10 cm boyundadır. Ege ve Akdeniz’de ise boyu yakalar ve çene altı bıyıkları uzunluğu, küt kafası ve birinci sırt yüzgecindeki sarı-siyah benekleri ile barbunyadan ayrılır.

Kefal, Göçmen Olmayan Bir BalıkKefal, kış aylarında yenilmesi pek lezzetli olmayan bir balıktır. Ancak diğer aylarda tüketilebilir ve bütün denizlerimizde yetişir. Göçmen olmayan bir balık olarak hareket eder.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Articles: 8238

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş kingroyal giriş kingroyal meritking meritkingadres.com
tokat haber