Butik dükkanı açmak için bilmeniz gereken şeyler bulunuyor. Eğer bu sektöre girmek istiyorsanız, detaylı şekilde araştırma yapmalısınız. Çünkü rekabet her sektörde olduğu gibi bu sektörde de artmaya devam ediyoruz. Rakipleriniz hızlı şekilde çalışmaya devam ediyor.
Öncelikle bu işe koyulmadan sorumluluklarınızın bilincinde olun. Dükkanın sahibi siz olacaksınız. Ardından insanlara iş vereceksiniz onlarında sorumluluğunu alacaksınız. Butik dükkanı kurmak bunları da berberinde getirecektir. Hangi işi yaparsanız yapın, çalışanlarınız ile olan bağınız ve iletişiminiz, müşterileriniz ile olan iletişiminiz her zaman sizi ya başarıya götürür ya da başarıdan alıkoyar.
Butik Dükkanı Açmak İçin Yapılması Gerekenler
Öncesinde bir iş planı oluşturmalısınız. Dükkanı nereye açacaksınız? Dükkanınız hazır mı? Dükkan hazırsa, dükkanın iç planlaması hazır mı? Tüm bu soruların cevapları hazır olmalı ki bir adım atabilmeniz mümkün olsun.
Mutlaka okuyun: İş Planı Nasıl Hazırlanır?
Satmayı planladığınız ürünleri ve çekmek istediğiniz müşteri kitlesini kafanızda tanımlamış olmalısınız. Satacağınız ürünleri nereden temin edeceksiniz bunu da ayarlamış olmanız gerekiyor. Ardından kaç işçi çalıştıracaksınız? Çalışanların maliyetlerini hesaplamalısınız. İş yeriniz kira mı? Kira ise bu maliyeti de göz önünde bulundurmalısınız. İş yerinin tüm maliyetlerinin bilincinde olmalısınız, diğer türlü ilerleyen zamanlarda maddi sıkıntılar çekebilirsiniz.
Nereye açacağınıza karar vermelisiniz. Dükkan hazırlıklarını yapmalısınız. O bölgedeki resmi kurumlar ile iletişime geçip dükkan açma konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalısınız. Ardından bir sıkıntı yaşamamak adına bu işlemleri yapmalısınız.
Mutlaka okuyun: İşyeri İçin En İyi Yer Seçimi Nasıl Yapılır?
Vergi dairesine gitmeli ve iş yeri açılış ruhsatını almak için belediyeye müracaat etmelisiniz.
Sigorta yaptırmalısınız. Lisanslı sigortacıların birisinde iş yeri sigortası almalısınız. Sigortanın içeriklerini dikkatlice okumalısınız.
Dükkanınızın içerisini doldurmalısınız. Aklınızda bir plan var ise o planı yapmadan önce arkadaşlarınıza danışın. Nasıl olacağı hakkında fikir edinin. Rakip butikçi dükkanlarına bakın. İç düzenlerine göz gezdirin. Fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Dükkan içerisinde malzemeleri temin etmelisiniz. Vitrinler raflar buna benzer bir çok mal alınmalıdır.
Broşür dağıtımı yapmaya başladın. Dediğimiz gibi yeni bir dükkanı kalkındıracak şey reklamdır. İlk başta kazandığınız parayı reklama yatırın. Firma adı, iletişim bilgileriniz ve dükkanınızın resmi broşürlerde olmalıdır.
Açılış düzenleyin. Bu da bir reklam türüdür. Açılışlar ile adınızı daha fazla bir kitleye duyurma imkanınız olacaktır.
Sosyal medya tanıtımlarına çok dikkat edin. Öncesinde bir web sayfası oluşturun. Dükkanınıza özel bir sayfa olsun. Ürünlerinizi bu platforma koyarak, tanıtımlarını yapın. İnstagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal platformlarda da dükkanınız adına bir sayfa oluşturun. Burada ki yapacağınız reklamlar çok önemlidir. Çok fazla sayıda insana ulaşma imkanınız olacaktır. Belki satışlarınızın bir çoğunu, sosyal ağlar üzerinden yapacaksınız.
Butik Dükkanı Açma Maliyeti
Ortalama 800 bin TL bir maliyet yatırmanız gerekebilir. Bu maliyetler bulunduğunuz konuma ve dükkan büyüklüğüne göre değişecektir. Kredi alarak bu dükkanı açmak istiyorsanız, kredi almadan önce güvence olarak bu fikrinizi bankaya sunmalısınız.
Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin