İş başvurusu için sağlık raporu nasıl alınır? İş başvurusu yaptığınız zaman ilk olarak sizlerden sağlık raporu istenmektedir. Çünkü firma sizin o görevde çalışmanızı engelleyecek bir sağlık probleminiz var mı diye bilmek ister.
Sağlık raporu, her iş başvurusunun olmazsa olmazıdır. İş başvurusu yapabilmek için gerekli olan belgelerden birisidir. Sağlık raporları hakem hastanelerinden alınmaktadır. Şimdi detaylı olarak bu konudan söz edeceğiz.
İş Başvurularında Sağlık Raporu Vermek Şart mı?
Evet arkadaşlar bu soruya cevabımız zorunludur olmaktadır. Eğer bu raporu iş başvuru belgeleriniz arasına koymazsanız büyük ihtimalle başvurunuz geçersiz sayılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereğince iş veren kişilerin, çalışanlarına daha iyi hizmet verebilmek adına bunu yapması gerekiyor. Herhangi bir sağlık problemi yaşadığınızda neler olabileceğine dair bir fikirlerinin de oluşmasına yardımcı olacak bir rapordur.
İş Başvurusu İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Yukarıda da söz ettiğimiz gibi bu raporu iş başvurusu adına, iş verenlere teslim etmeniz şart. Aksi takdirde iş başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Son yapılan değişiklik ile sağlık raporları işyeri hekimi tarafından verilecektir diye karar çıkartılmıştı. Fakat Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu hakem hastaneleri tarafından verilen sağlık raporları da iş başvuruların da geçerli sayılıyor. Bu nedenle hakem hastanelerden almak daha kolay bir işlem olacaktır.
İş Başvurusu İçin Sağlık Raporu Özel Hastaneden Alınmaz mı?
İnsanlar bu sorunun cevabını çok fazla araştırmaktadır. Sağlık Bakanlığının bu konu hakkında net şekilde bir cevabı bulunmaktadır. 07.05.2004 tarihli 2004/67 sayılı Özel Hastanelerde Sağlık Kurulu Raporu Düzenlenmesi Hakkında Genelgesinde “Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez” diye belirtmiş durumdadır. Bu nedenle özel hastanelerden sağlık raporu alınamaz.
Sağlık Raporu Ücretleri Ne Kadar?
Aile hekimlerinden ve işyeri hekimlerinden alınan sağlık raporları ücretsiz olarak verilmektedir. Ücretsiz şekilde alınabilen devlet hastaneleri de bulunmaktadır. Şehrinizde bulunan devlet hastanelerini arayarak ücret talep edip etmediklerini öğrenebilirsiniz.
Tek hekim sağlık raporu ücretleri
- Sağlık Bakanlığı ücreti: 200 TL
- Üniversite fiyatı: 300 TL
Sağlık kurulu raporu ücretleri
- Sağlık Bakanlığı ücreti 700 TL
- Üniversite fiyatı 1000 TL
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın