Balıkçı Dükkanı Açmak

Balıkçı dükkanı açmak istiyorsanız sizlere vereceğimiz bir kaç fikrimiz var. Eğer bu işlere hevesiniz var ise ve bu işlerden para kazanmak istiyorsanız balıkçı dükkanı nasıl açılır bilmenizde fayda olacaktır.

Öncelikle bu işte tutulmak istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken şey müşteri memnuniyeti olacaktır. Bu yüzden sattığınız ürünlerin taze ve güzel olmasına dikkat etmelisiniz. Fiyatlandırmayı dikkatlice yapmalısınız. Diğer balık satıcılarından ön plana çıkmak için ürünleriniz daha güzel ve fiyatlarınızın biraz daha uygun olması gerekiyor.

Nasıl Balıkçı Dükkanı Açarım?

Ufak yani seyyar dükkanlar için bir belgenin gerekmediğini biliyoruz. Fakat bir dükkan açmayı düşünüyorsanız bu konuyu araştırmalısınız. Deniz ürünleri ve balık satışları için alınması gerekilen bir izin olabilir. Sağlık bakanlığına giderek, balık dükkanı açmak istediğinizi ve hangi işlemleri yapmanız gerektiğini sorarak öğrenebilirsiniz.

Ardından önemli bir nokta ise, balıklarınızı nereden alacaksınız? Buna da dikkat etmelisiniz. Taze ve güzel balık bulmaya özen gösterin. Bir çok deniz ürünlerini toptan olarak satan yerler bulunuyor. Burada dikkat etmelisiniz çünkü güzel ürün satarak kendi tanıtımınızı yapmanız gerekiyor. Her toptancı ile anlaşmayın. Balıkları alacağınız yerleri iyice araştırın.

Hangi bölgede bulunduğunuz da burada önemli bir nokta. İç bölgelerde bulunuyorsanız mutlaka kıyı bölgelerdeki satış yerleri ile alışveriş yapacaksınız. Öncesinde gidip araştırma yapmanız gerekebilir. Eğer kıyı bölgelerde iseniz zaten çevrenizde satış yapan yerler olacaktır. Bizzat gidip bilgi alabilirsiniz. Piyasada başarılı olmak için bu adımları özenerek atmanız gerekiyor.

Eğer işinizde iyi olursanız müşteri kitleniz genişler. Sizden şefler de alışveriş yapmaya başlar. Fakat burada dikkat etmeniz gereken ise şefler ve diğer müşterileri ayrı iki kefeye koymanız olacaktır. Şefler gerektiğinde ve anlaşma sağlandığında sizden çok fazla ürün alabilir. Çok fazla ürün satıp az kar ederek toplamda yine iyi bir kazanç elde edebilirsiniz. Tabi bu durum ileri seviyelerde olacak bir durumdur. Öncesinde buraya gelebilmek adına, kendinizi biraz kanıtlamış olmanız gerekiyor.

Dükkan Düzenine Dikkat Edilmeli

Dükkanın görünümü kadar iç bölgelerindeki düzenin de çok büyük önemi olacaktır. Satış yerlerinizin ısıtma düzenleri ve dükkanın genel sıcaklık ayarları hakkında araştırmaları yapmalısınız ve dükkanınızın planlamasını bu ölçülere göre yapmalısınız.

Deponuz olmalı ve çok temiz olmalı. Depoda da sıcaklığı ayarlayabileceğiniz sistem olmalı. Deponuzda ki sıcaklığı kontrol edemezseniz, sıkıntılar oluşabilir. Balıklarda bozulmalar meydana gelebilir. Bu da satışları engeller ve maddi sıkıntılara yol açabilir.

Dükkan Açmanın Maliyeti

Bunun için kesin bir miktar söylemek mümkün olmaz. Açacağınız bölgeye ve dükkanın büyüklüğüne göre harcamanız gereken miktarlarda değişiklik olması normaldir. Fakat en azından 300, 450 bin TL arasında bir ücret harcamanız gerekecektir.

Tavsiyelerimiz

İlk başta çok fazla para kazanmaya odaklanmayın. Açtığınız bölgeye dikkate edin. Reklam yapmaya çok özen gösterin. Fakat şunu da bilin ki en iyi reklam, sattığınız ürünlerin kalitesi ve ürünlerin fiyatlarıdır. Rakiplerinizden pahalıya ürün satmamaya özen gösterin. Bayatlamış balıkları sakın satmayın. Bir müşteri bayat bir balık aldığında, bir daha size gelmez ve sizi etrafındaki insanlara olumsuz yönde tanıtır.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Articles: 8239

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş kingroyal giriş kingroyal meritking meritkingadres.com
tokat haber