Aktar açmak gibi bir fikriniz var ve bu konu hakkında bilgiler araştırması yapıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu fikir sizlere ufak fikir olarak gelmesin. Aktar dükkanı açıp iyi derecede para kazanan insanlar bulunuyor.
Ülkemizdeki vatandaşların doğal besinlere ve bitki türlerine olan ilgileri gittikçe artmaktadır. Bu durumda aktarların satışları da artıyor. Son dönemlerde ülkemizde bu kadar bu dükkanlardan yoktu. Son dönemlerde her ilçede açılmaya başlanıldı.
Baharatlar ve diğer bitkilerden elde edilen yağlar yemeklerde çok kullanılmaya başlanıldı. Sadece yemeklerde değil, insanlar bu yağları cilt sağlığı gibi şeylerde de kullanmaya başladı. Örneğin badem yağı gibi yağlar saça iyi geldiğinden dolayı çok fazla satılıyor. Bu yağları aktarlar satmaktadır.
Aktar Nasıl Açılır?
Dükkan açmak gibi bir düşünceniz varsa bilmeniz gereken şeyler bulunuyor. İzlemeniz gereken adımlardan tek tek söz edeceğiz.
A) Aktar dükkanı açmak için hangi belgelere ihtiyacınız var öğrenin. Her ilçede değişiklikler olabiliyor. Dükkan açmak için belediyeye gitmeniz gerekmektedir. Belediyede yetkili kişiler sizlere tam olarak hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Vergi dairesine kaydolmalısınız ve işyeri adınızı esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt ettirmeniz gibi bazı işlemleri tamamlamanız gerekiyor.
B) Dükkanı açacağınız yeri ayarlayın. Caddenin biraz işlek olmasına önem gösterin. İnsanların gelip geçtiği yerlere dükkan açmak doğru olacaktır. Dükkanı kiralayacaksanız kira sözleşmelerini halletmeniz gerekiyor.
Mutlaka okuyun: İşyeri İçin En İyi Yer Seçimi Nasıl Yapılır?
C) Aktar dükkanında neler olması gerekiyorsa hepsini temin edin. Kantar olsun, kasa yeri olsun bu dükkana özel bir çok alet bulunmaktadır. Duvarların dolapla kaplı olacağını düşünürsek dolap almanız gerekecektir.
D) Baharat karışımı paketlerini hazırlarken dikkat edin. Gramajlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Hassas kantar ile ölçüm yapmanız mantıklı olacaktır. İnsanlara üzerinde yazan ağırlıktan az miktarda ürün verirseniz hiç iyi durum olmaz. Bu nedenle tartı durumuna dikkat etmeniz gerekiyor.
E) Kendinize tartı işlemlerini ve ücretleri alma kısımlarını yapabilmeniz için bir tezgah oluşturun. Bu tezgahta hem kasanın olması hem de kantarın olması mantıklı olacaktır. Baharatların bu tezgaha yakın olmasına da özen gösterin. Gelip götürmesi zor olmaması adına mantıklı bir davranış olacaktır.
F) Ürünleri alacağınız bir kaynak bulmanız gerekmektedir. Bu kaynağı siz araştıracaksınız. Şehrinizdeki iyi toptancıları araştırmanız gerekiyor. Tek bir kaynağa bağlı olmayın. İlk başlarda birden fazla kaynak ile çalışın ve hepsini deneyin. Bazı ürünleri bazısından alırken, diğer ürünleri de diğer toptancılardan alın. Böylelikle hepsini denemiş olacaksınız. Hangisi daha hızlı teslimat yapıyor daha ucuza veriyor ve daha kaliteli ürün satıyorsa, ilerleyen zamanlarda sadece onunla çalışırsınız.
G) İşyerinizin tanıtımını yapmalısınız. Aktarınıza özel sosyal hesap sayfaları oluşturmalısınız ve dükkanınızdaki tüm ürünlerin fotoğraflarını bu hesaplara yüklemelisiniz. Etrafınızdaki insanları takip etmelisiniz. Web sitesi oluşturmalısınız. Online satışa geçerek, satışlarınızı arttırmanız gerekmektedir. Tüm bu ince detaylar kazançlarınıza yansıyacaktır.
H) Açılış töreni düzenleyin. Ufak da olsa bir tören oradan geçenlerin ve orada yaşayanların mutlaka ilgisi çekecek ve dükkanınızın ismini öğreneceklerdir.
I) Tanıtımın yanında broşür dağıtmayı unutmayın. Broşürleri bastırın ve etrafta dağıtacak çocukları bulup onlara dağıtmaları için gerekirse ücret verin.
Aktar Açmanın Maliyeti
Bu konu adına net bir ücret söylemek mümkün olmayacaktır. Açacağınız dükkanın büyüklüğü, satacağınız ürün listesinin genişliği, hangi ilde ve ilçede bu işi yapacağınız gibi bir çok faktör bu işe ayırmanız gereken ücrette belirleyici rol oynamaktadır. Ortalama bir ücret belirlemek adına yorum kısmına iş planınızı belirtebilirsiniz. Daha sağlıklı ortalama ücret belirlemek adına bu bilgilere ihtiyacımız olacaktır.
Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin